Deputații din fracțiunea parlamentară a Partidului Șor nu vor participa la prima ședință a Legislativului din noua sesiune, ședință planificată pentru 2 februarie. Parlamentarii admit că vor boicota și următoarele ședințe și critică inițiativa Guvernului privind prelungirea stării de urgență în R. Moldova cu încă 60 de zile.
„Fracțiunea Partidului Șor a decis să boicoteze prima ședință a Parlamentului din sesiunea primăvară-vară. Decizia are la bază caracterul sfidător al guvernării țării de către majoritatea PAS și personal a președintei Maia Sandu. Noi nu excludem că vom boicota și celelalte ședințe ale acestei instituții capturate. Noi vom acționa în interesul cetățenilor care sunt singurii stăpâni ai țării și singurii care sunt în drept să dicteze condiții guvernării și partidelor politice”, a spus într-o declarație deputata Marina Tauber cu scurt timp înainte de ședința Parlamentului.
Partidul Șor se arată nemulțumit de unul din punctele de pe agenda Parlamentului la ședința de joi și anume prelungirea stării de urgență.
„Guvernul Gavrilița a decis prelungirea cu 60 de zile a situației excepționale în țară și urmează să ceară aprobarea Parlamentului. Partidul Șor consideră că nu există niciun temei pentru astfel de măsură, mai ales că Maia Sandu și PAS dețin puterea absolută în stat și dețin toate pârghiile pentru a guverna onest și a adopta decizii în conformitate cu prevederile constituționale”, a spus Tauber. Deputata crede că prin deciziile CSE s-ar lua hotărâri abuzive.
AGORA amintește că Partidul Șor a contestat la Curtea Constituțională decizia anterioară. Curtea Constituțională a constatat paritate de voturi în procesul de examinare a constituționalității Hotărârii Parlamentului privind prelungirea stării de urgență din 1 decembrie 2022. Prin urmare, a sistat examinarea cauzei înaintate de Partidul Șor. Deputata Marina Tauber notează în contestare că Parlamentul n-ar fi precizat ce măsuri poate adopta CSE și enumeră un șir de așa zise consecințe.
Vezi și aceste știri

Furnizorul Premier Energy declară că nu se face responsabil de deconectările de la rețeaua de alimentare cu apă

Indexul Democrației 2022: Moldova, pe locul 69. Rusia a înregistrat cea mai mare scădere
